Itsepuhdistuvat suodattimet prosessiväliaineille

Perinteisten suodattimien heikkoutena on manuaalisen puhdistuksen tarve etenkin prosesseissa, joissa suodatin tukkeutuu nopeasti tai sen puhdistus on erityisen vaikeaa tai se vaatii erityissuojauksia.

Tällaisiin kohteisiin, esimerkiksi lämmönvaihtimien eteen, suosittelemme SCHÜNEMANN  itsepuhdistuvaa suodatinta.

Bernoullin periaate

SCHÜNEMANN F450 Bernoulli suodattimen toiminta perustuu Bernoullin periaatteeseen, missä virtausnopeuden kasvun ja suodatinverkkoon kohdistuvan staattisen paineen laskemisen ansiosta saavutetaan järjestelmä, jossa paine suodattimen sisäpuolella kasvaa niin kauan, kunnes paine-erokytkin käynnistää automaattisen huuhteluprosessin.

F450 Bernoulli suodatin soveltuu kaikentyyppisille teollisuus- ja prosessivesille. Suodattimet valmistetaan ruostumattomasta, haponkestävästä tai pinnoitetusta teräksestä, PVC:stä tai lujitemuovista, jotka kestävät myös syövyttäviä väliaineita. Rakennekoko on riippumaton suodattimen reikäkoosta määräytyen ainoastaan kapasiteetin mukaan. Suodatinkoon 150 µn kapasiteetti vedelle on yli 6000 m³/h.

Perinteiseen suodatusprosessiin verrattuna F450 Bernoullin toiminta on jatkuvaa, joten se pystyy puhdistamaan prosessivettä ilman tuotantokatkoksia kaikissa asennusasennoissa.

Suodattimet ovat Ex-suojattuja ja täyttävät ATEX-vaatimukset.

Katso valmistajan kotisivuilta havainnollistava esitys suodatustapahtumasta. Animaatio alkaa kohdasta 1.20 min