Paineensäätimet maakaasulle

Paineensäädin säätää halutun toisiopaineen riippumatta tulopaineesta. Säätimiä löytyy sekä omavoimaisena että apuenergiaa hyväksikäyttävinä. Paineen noustessa asetettuja arvoja korkeammaksi, turvasulkuventtiili katkaisee kaasun kulun ja estää näin vahinkojen syntymisen. Pieniä ylipainepiikkejä varten paineensäätimissä on integroitu tai erillinen varoventtiili, jotta hetkellinen ylipaine ei keskeytä kaasun virtaamista.

Paineensäädintä valittaessa tulisi ottaa huomioon: 

  • Ensiöpuolen enimmäispaine
  • Toisiopuolen asetuspaine 
  • Korkein ja matalin virtausmäärä 
  • Käytettävä väliaine 
  • Lämpötila-alueet 
  • Oikeat materiaalit 
  • Laitteiden mitoitus em. seikat huomioiden 

133 ja 233

 133 ja 233 paineensäätimet

Nämä paineensäätimet on suunniteltu kevyeen teolliseen käyttöön esimerkiksi lämpölaitoksessa. 133- ja 233-mallit sopivat parhaiten tilanteisiin, joissa tarvitaan tarkkaa paineenhallintaa, helppoa säädettävyyttä. Tällaisia käyttökohteita voivat olla muun muassa teollisuuspolttimet ja kattilat.

133- ja 233-paineensäätimet noudattavat eurooppalaisia laatustandardeja. Ne sisältävät muun muassa integroidut turvasulkuventtiilit, varoventtiilit ja turvakalvon. 

 

RB 1700 ja RB 1800

 RB 1800 -paineensäädin

RB 1700 ja RB 1800 -sarjojen paineensäätimiä on tarjolla seuraavissa kokoluokissa: ¾”, 1” (RB 1700) ja 1½” (RB 1800). Koot 1’’ ja 1½’’ sopivat teolliseen käyttöön, kuten teollisuuspolttimiin, suurten nestekaasua käyttävien laitteiden yhteyteen ja laitteisiin, joissa tarvitaan nopea reagointia muuttuvaan kuormaan. Venttiilien tasapainotettu muotoilu tarjoaa tasaisen ulostulopaineen riippumatta tulopaineesta.

RB 1700 ja RB 1800 –sarjojen säätimet voidaan varustaa integroidulla turvasulkuventtiilillä yli- ja alipaineen varalle.

 

RB 4000

 RB 4000 -paineensäädin

Tämä paineensäädin on suunniteltu teollisuuskäyttöön ja suurille laitteille, joissa tarvitaan muuttuvaan virtausmäärän tarkkaa paineensäätöä. Venttiilin tasapainotettu muotoilu takaa tasaisen ulostulopaineen riippumatta tulopaineesta. Laitteessa on ainutlaatuinen sisäänrakennettu epätasaisen virtaaman vaimennin. RB 4000 -säädin voidaan varustaa luotettavalla turvasulun ohitusventtiilillä. Paineensäätimen saa myös integroidulla äänenvaimentimella.  

 

RB 4700

 RB 4700 -paineensäädin

RB 4700 -paineensäätimet on suunniteltu teollisuus- ja jakelukäyttöön, kuten lämpölaitoksiin ja paineenvähennysasemille. 

RB 4700 -malli on pilottiohjattu paineensäädin, johon on saatavilla valinnainen integroitu turvasulkulaite. Pilottijärjestelmä reagoi tarkasti virtauksen muutoksiin. Pilottiohjaus on suojattu erillisellä hienosuodattimella. Alennetun paineen puolelta tuleva prosessiputken painesyöttö mahdollistaa tarkan paineensäädön suurilla tulopaineilla. Valinnainen integroitu turvasulkuventtiili antaa suojaa yli- ja alipaineen varalta. Turvasulkuventtiilin ohitussysteemi helpottaa sulkuventtiilin uudelleenvirityksen. 

 

RR 16

 RR 16 -paineensäädin

RR 16 -paineensäätimet sopivat teollisuuden prosesseihin, joissa tarvitaan nopeaa reagointia. RR16 on yksi suosituimpia ja käytetyimpiä teollisuuspolttimien paineensäätimiä.

Paineensäätimen runkokokoja, kalvoja ja suuttimia on useita eri kokoja. Tämä mahdollistaa paineensäätimen käytön mahdollisimman monenlaisissa ympäristöissä. Paineensäätimeen voi valita lisäksi integroidun turvasulkuventtiilin suojaamaan yli- ja alipaineelta.

 

Kysy lisää paineensäätimistä yhteyshenkilöiltämme.