Termiset lauhteenpoistimet

GESTRA MK lauhteenpoistimien toimintaperiaate on paine-/lämpötilaohjatussa monokalvosäätimessä. Säätimen ohjausväliaine on alkoholi-vesiseos. Lisäämällä alkoholia veteen saadaan sen kiehumispiste laskemaan suhteessa puhtaaseen veteen.

Tällä tekniikalla saadaan nopeasti toimiva lauhteenpoistin, joka sulkee itsensä jo hieman ennen kuin tuorehöyry virtaa lauhteenpoistimen läpi. Näin lauhteenpoistimen tuorehöyrytappiot ovat 0 kg/h.

Nopea auki-kiinni lauhteenpoistin

Malli soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa paineet ja lauhdemäärät ovat suhteellisen pieniä. Nopean reagointinsa ansiosta se käy kohteisiin, joissa kuormat vaihtelevat nopeasti tai järjestelmä joudutaan usein avaamaan tai sulkemaan.

Termisten poistimien hyvän ilmanpoistokyvyn ansiosta ne sopivat myös höyryjärjestelmien ilman- ja kaasunpoistimiksi. MK sarjan poistimet soveltuvat myös ulkokäyttöön.

 
Malli sisälää integroidun takaiskun. On kuitenkin huomioitava, ettei takaiskurakenne ole jousikuormitettu. "Paineettomien" takaisinvirtausten voima ei riitä yksinään sulkemaan poistinta. Tällaisissa tapauksissa lisätakaiskuventtiili on suositeltava.