Näytteenotto nesteille ja kaasuille

Näytteenottoventtiileitä on rakenteeltaan ja toimintaperiaatteeltaan erilaisia, mutta kaikissa on sama tavoite ja tärkeimmät ominaisuudet. Näytteenottoventtiilillä otetaan virtauksesta näyte siististi ja turvallisesti häiritsemättä prosessia.

Hyvä näytteenottoventtiili on helppokäyttöinen. Se mahdollistaa turvallisen paineettoman näytteenoton ilman ympäristön tai operaattorin altistamista väliaineelle. Näytteen määrä on ennalta määrättävissä, joten näytettä tulee aina haluttu määrä näyteastiaan.

Näytteenotto ei häiritse itse prosessia, eli järjestelmän virtaus ei katkea näytteenoton aikana. Näytteen on oltava tuore otos putkessa kulkevasta väliaineesta. Hyvässä näytteenottoventtiilissä ei siis ole ”kuollutta” välitilaa, kuten tavallisessa palloventtiilissä on. Jos tavallista palloventtiiliä käytettäisiin näytteenottoon, välitilasta tulisi vanhaa väliainetta näytteeseen, eikä näyte vastaisi ottohetkellä putkessa olevaa väliainetta.

Ohjelmassamme on AZ-Armaturenin nestemäisten ja kaasumaisten väliaineiden näytteenottoratkaisut eri teollisuuden tarpeisiin. Valikoimassa on myös tuotteet erittäin aggressiivisten väliaineiden näytteenottoon.