Venttiilien operointityökalu prosessiventtiileille

Erilaisissa teollisuusprosesseissa olevat raskaat venttiilit ovat haaste etenkin työturvallisuuden näkökulmasta. Käytetään erilaisia vääntövarsia ja valitettavasti pieniä ja joskus suurempiakin työtapaturmia sattuu. Unohtamatta, että suuren kiilaluistiventtiilin operointi ääriasennosta toiseen on varsin raskasta.
Uutena venttiili on ehkä kevyt, mutta ajan saatossa tullut raskaammaksi ja raskaammaksi. Öljyäminen ei enää auta, vaihtaminen tai automatisointi kalliiksi.

Meillä on hyviä kokemuksia suorittaa venttiilien auki- ja kiinni operointi operointityökalulla.
Valittavana kaksi vaihtoehtoa. Molemmissa voimalähteenä esimerkiksi paineilma, jolla vaaditatva vääntömomentti saadaan helposti.

Katso esittelyt molemmista vaihtoehdoista

Videolla esitellyn EasiDriven etu on pieni näppärä työkalu. Siinä minkä tahansa olemassa olevan venttiilin päälle asennetaan kiinteä peti työkalulle. Näet ylhäällä olevissa valokuvissa erilaisia vaihtoehtoja. Työkalu, pyssy tuodaan tähän petiin ja sormenpainalluksella kyetään nyt venttiiliä ajamaan auki tai kiinni. Laitteessa on oma säätö sen antamalle momentille.

Videon voimavarren, Power Wrenchin etu on taas siinä, että kiinteää petiä työkalulle ei tarvita vaan peti, kuten video näyttää on helpolsti asennettavissa olemassa olevaan venttiilin käsipyörään.

Mikäli kiinnostaa testata laitetta omalla laitoksellanne, niin tulemme mielellämme tekemään demon. Meillä on varastossa molemmat työkalut.