Levyluistiventtiilit prosessiväliaineille

Perinteisesti levyluistiventtiileitä käytetään nesteille, joiden kiintoainemäärät ovat pieniä. Kehätiivisteelliset ratkaisut ovat parhaimmillaan likaa kerryttävissä kohteissa, paksujen ja puuromaisten väliaineiden kanssa, joissa voidaan hyödyntää suoran levyluistin ominaisuuksia. Kaikki levyluistiventtiilit sopivat ahtaisiin väleihin lyhyen L-mitan ansiosta.

Ohjelmastamme löytyy sekä kehätiivisteellisiä että O-rengastiivisteellisiä levyluisteja. O-rengastiivisteisten etuna on edullinen hankintahinta. Nämä venttiilit ovat vain yhteen suuntaan tiiviitä ja kiintoainekonsentraation kesto on verrattain heikko.

Korkealuokkainen Transverse Seal- ja levyn kehätiivisterakenne

Kohteissa, joissa on hankaluuksia perinteisten luistiventtiileiden kanssa, käytetään Transverse Seal  -rakennetta. Näissä poksin korvaa sulkulevyn poikittaiset ylätiivisteet (transverse). Tiivisteen muotoilu ja tiivisteessä oleva kaavin pitävät luistin pinnan puhtaana samalla tiivistäen levyluistin. Lisäksi kaksiosaisessa rungossa on kehätiiviste, joka tiivistää levyn ja rungon välin. Väliaine ei kuluta tiivistettä kuten O-rengasmalleissa. Luistin pohjaan ei muodostu perinteistä partikkeleita keräävää taskua vaan levy tiivistyy kehätiivistettä ja venttiilin metallirunkoa vasten. Tällä saadaan aikaan myös kuplatiiviys, jota ei pystytä saavuttamaan muilla tavoin.  Venttiilirunko tukee levyä, jolloin kiinteät partikkelit (roskat, halkepalat jne.) eivät pääse taivuttamaan levyä ja aiheuttamaan venttiilivuotoja.  Paineluokka on tyypillisesti PN 10, mutta saatavissa PN 100 asti.

Lukuisia käyttökohteita

Venttiilit ovat parhaimmillaan hankalissa olosuhteissa, kuten:
Kiintoainetta sisältävät vedet, selluteollisuuden massat, mustalipeä, kierrätyspaperivesilinjat, sokeripitoiset vedet, siirappi- ja mehulinjat, korkean viskositeetin linjat, pelletti, jauheet, ryynimäiset väliaineet, hiilipöly, pöly, lietteet, sementit jne.

Venttiilit ovat modifioitavissa useisiin käyttötarkoituksiin. Kerro meille venttiilihaasteesi, niin etsimme sinulle ratkaisun.

Katso valmistajan sivuilta muut mallit. Sivuilta ladattavissa, esitteet, käyttöohjeet, 2D ja 3D-mallit ja paljon muuta materiaalia.