LNG-siirtoputkisto

LNG-siirtoputkisto

 LNG-siirtoputkistossa on oleellista mahdollisimman pieni lämpöhäviö. Hyvä eristys saadaan aikaan kaksi- tai kolmikerroksisella putkirakenteella. Kerrosten väliin luodaan tyhjiö, joka yhdessä eristeen kanssa vähentää kryogeeniaineiden lämpöhäviötä 40–50 % verrattuna pelkkää eristettä käyttävään putkeen. Toimintaperiaate vastaa termospulloa.

LNG-putken tuote- ja kammioputki tehdään austeniittisesta ruostumattomasta teräksestä. Näin ei aiheudu kylmätransitiota. Uloimpana suojaputkena käytetään maa-asennuksissa hiiliterästä.

Blogissamme on lisää asiaa LNG-siirtoputkiston ominaisuuksista.

 

FW-LNG-kaksoisteräsvaippaputki

 LNG-putken rakenne

 

Kryogeenikäyttöön tarkoitettu kolmikerroksinen FW-kammio-teräsvaippaputki koostuu tuoteputkesta, sitä ympäröivästä kammioputkesta sekä suojaputkesta. Sisäputken ja kammioputken välitilassa on eristys. Kammioputki on tuettu suojaputkeen laakeroinnilla, jotta se pääsee lämpölaajenemisen yhteydessä liikkumaan vapaasti.

Putki on itsekantava, jonka ansiosta sen rakennuskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin yksikerrosputkella. Putken kannakointivälit ovat pidemmät, ja se voidaan myös laskea suoraan kaivantoon ilman betonirakenteita. Putket on pitkälti esivalmisteltu tehtaalla, mikä helpottaa niiden asentamista.

Kysy LNG-siirtoputkista yhteyshenkilöiltämme.