Käsikäyttöiset sulkuventtiilit kaasuille ja polttoaineille

Istukkaventtiilit ovat erinomaisia sulkuventtiileitä. Sulkuelimenä toimii kartiomainen keila, joka tiivistyy sulkupintaan. Venttiili on virtaussuuntaan tiivis. Istukkaventtiilit jaetaan poksitiivisteisiin ja paljetiivisteisiin venttiileihin.

Hiilivetykäyttöön on saatavilla poksitiivisteisiä venttiileitä, joissa on matalaemissiopoksi. Karan tiivistys on tällöin tyyppitestattu esimerkiksi ISO 15848-1:n tai TA-Luft:in mukaisesti. Paljetiivistetyn venttiilin kara on tavallisen poksin lisäksi tiivistetty hitsatulla metallipalkeella, joka tekee poksista paineettoman ja itse venttiilistä kevytliikkeisen. Paljetiivisteisen venttiilin karan tiivisteen kautta ei synny hajapäästöjä.

Eri materiaalivaihtoehtoja on saatavilla aina valuraudasta haponkestävään teräkseen ja nikkeliseoksiin. Tuoteportfoliomme kattaa DIN- sekä ANSI-venttiilit sekä matalapaine- että korkeapainejärjestelmiin.

Istukkaventtiiliä mitoitettaessa on hyvä tietää järjestelmän väliaine, lämpötila, paine sekä venttiilin yli vallitseva paine-ero.

Tuoteohjelmaamme kuuluvat ARI-matalapaineventtiilit hitsattavina sekä DIN- ja ASME-laipoin täydennettynä OMB-venttiileillä. OMB on tuotannossaan erikoistunut pieniin kompakteihin sulkuventtiileihin ja valikoimassa ovat myös erikoismateriaalit.

Venttiiliohjelmassa ovat myös STRACK-korkeapainesulkuventtiilit paineluokkaan PN 600 saakka. Kryogeeniseen käyttöön tarkoitetut FEMA-istukkaventtiilit löydät kotisivujemme kryogeenipuolelta.