Uimurilauhteenpoistimet

GESTRA UNA uimurilauhteenpoistimet ovat hyvä valinta moneen kohteeseen, sillä ainoana mallina se poistaa lauhteen riippumatta sen lämpötilasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lauhde poistuu uimuritekniikan ansiosta siinä lämpötilassa, kun se poistimelle tulee. Tämä on tärkeä ominaisuus esimerkiksi valittessa lauhteenpoistinta lämmönvaihtimen jälkeen. Tallenne kohdasta 2.00 min eteenpäin koskee uimurilauhteenpoistinta.

Toinen tärkeä ominaisuus on lauhteenpoistimen laaja kapasiteettialue. GESTRAn tuoteohjelmassa on pienten uimuripoistinten lisäksi myös suurtehouimurilauhteenpoistimia, joilla saavutetaan jopa 16.000 kg/h läpäisyteho.

Useimmista uimurilauhteenpoistimista puuttuu sisäinen takaiskuventtiili. Siksi onkin suositeltavaa lisätä laippojenväliin tuleva takaiskuventtiili esim. RK86 heti uimuripoistimen jälkeen. Huom. vaikka linja olisi laskeva on takaisku suositeltava, sillä alipainetilanteissa virtausta voi tapahtua takaperin myös laskun puolelta.

Monipuolinen tuotevalikoima

Ohjelmamme sisältää myös korkeapaineuimurilauhteenpoistimet. Maksimissaan ne sallivat jopa 140 bar eropaineen.

GESTRAn tuotevalikoimaan kuuluu myös pumppaavat uimurilauhteenpoistimet. Niissä käytetään apuhöyryä, mikäli prosessin luonnollinen paine-ero ei ole riittävä ja lauhteenpoistin jää vesilastiin.
Lue lisää lauhteennostamisesta.

Uimurilauhteenpoistimia ei suositella asennettavaksi ulkoilmaan ilman saattolämmitystä.
Mikäli poistimen jälkeinen lauhdelinja nousee, suosittelemme uimurin suojaamista vesi-iskuilta GESTRA RK takaiskuventtiilillä.

Kehittyvä mallisto

Nimellä UNA2x kulkenut mallisto lanseerattiin markkinoille jo 1960-luvulla. Ne olivat ensimmäisiä kompakteja uimurimallisia poistimia, joissa oli sisäänrakenettu inerttien kaasujen poistojärjestelmä. UNA2x -sarja on korvattu nykyään UNA 4x -sarjalla. Esittelimme UNA4:n webinaarissamme.
UNA2x -lauhteenpoistinmalleihin saa edelleen nopeasti varaosia Helsingin varastomme kautta.

Keväällä 2017 Gestra toi markkinoille uudet UNA 43 ja UNA 46 poistimet, joissa on valittavana myös nimelliskoot DN 80, 100 sekä 150. Uusi malli pohjautuu Gestran hyväksi havaituun teknologiaa, sillä istukan sulkukuula on akseloitu ja näin saatu pyöriväksi. Tämä ehkäisee tehokkaasti roskaantumisesta syntyviä läpivuotoja.

Perinteisen mallin rinnalla on tarjolla myös UNA MAX mallisto, missä sulkuelin on liukuva. Nimensä mukaisesti MAX sarja tarjoaa suuremman kapasiteetin pienemmällä nimelliskoolla.