Kaukokäyttölaitteet höyryprosesseissa

Höyryventtiileitä, tai mitä tahansa prosessissa olevia venttiileitä ei valitettavasti pystytä aina sijoittamaan operoinnin kannalta optimaalisesti. Osa venttiileistä on kerkealla putkisiloilla, osa alhaalla hoitotason alapuolella tai putkistojen alapuolelle, joilloin ensi pitää ryömiä venttiilin luo.
Jatkokara on joissain tapauksissa ratkaisu, ketjupyörä toisissa, mutta kuten tiedämme niissä on omat rajoitteensa. Venttiilin sähköistäminen ja kauko-ohjaus on hyvä ratkaisu, mutta ehkä tietyssä tapauksissa liian kallis.

Olemme viime vuosina asentaneet kymmeniä kaapelikäyttöisiä manuaalisa kaukokäyttölaitteita ratkaisemaan tällaisia haasteita.
Myös esimerkiksi ydinlaitokseen, missä operoitavat venttiilit ovat ns. säteilevällä puolella ja operointi haluttu tuoda turvalliselle alueelle,

Operointi turvallisesta paikasta

Sofis konserniin kuuluvan Smith Flow Control:n FlexiDrive kaukokäyttölaite koostuu kahdesta hammasrattaalla toimivasta käyttöasemasta sekä niiden välillä kulkevasta kaapelista. Toinen käyttöasema asennetaan operoitavan venttiilin päälle ja toinen sinne, mistä venttiiliä halutaan operoida.

Joustavan kaapelin ansiosta voidaan operointipiste sijoittaa useiden kymmenien metrien päähän itse venttiilistä. Flexi-Drive asennuskohteissa voi olla myös kulmia ja mutkia jopa 720 astetta.

Kaukokäyttölaite sopii kaikille venttiilimalleille, monikerrosventtiileille ja käsikahvallisiis venttiileihin ja se on helppo asentaa jälkikäteen myös olemassa oleviin venttiileihin.

.