Venttiilien operointityökalu höyryprosesseissa

Kohteissa, joissa suuria, monikierroksisia venttiileitä, kuten luistiventtiilit ja ruuvivaihteella varustetut venttiilit, joudutaan operoimaan usein, voidaan nähdä sekä ajankäytöllisiä haasteita sekä työturvallisuuteen liittyviä riskejä.

Meillä on kaksi erilaista vaihtoehtoa, joilla operointi voidaan tehdä nopeasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Laitteen on esitelty videossa raskaiden venttiilien kevyt operointi

Sofis-konserniin kuuluvan Smith Flow Control:n EasiDrive on pneumaattinen työkalu, jolla operointi voidaan suorittaa nopeasti ja turvallisesti. Operointityökalu sopii mihin tahansa olemassa olevaan venttiiliin.  Venttiilin päälle rakennetaan adapterikappale työkalua varten ja se varustetaan runkoon liitettävällä tukivarrella, jotta työkalun voima siirtyy venttiilin runkoon. Paineilman vaihtoehtona on hydrauliöljy tai sähkökäyttöinen työkalu. Vääntövoimaa saadaan maksimissaan 950 Nm.

Niin ikään Sofikseen kuuluvan Netherlocksin Power Wrench on puolestaan nimensä mukaisesti voimavarsi, minkä etu on siinä, että venttiilille asennettava peti on varsin yksinkertainen. Power Wrench sopiikin mainiosti kohteisiin, missä operointi ei ole säännöllistä, sillä jos operointi on samassa kohteessa yhtään tostuvaa, niin EasiDriven valmis asennuspeti nopeuttaa operointia.