Palloventtiilit kaasuille ja polttoaineille

Palloventtiili on erinomainen sulkuventtiili erilaisten prosessien yhteydessä. Se on erittäin tiivis venttiili kaasujen ja nesteiden kanssa käytettäväksi.

Venttiilin rakenne on useimpiin muihin venttiilityyppeihin verrattuna matalampi ja mekaaninen liike on kääntyvä 90⁰. 

Varsinkin pienissä kokoluokissa käsikahvalla käytettäessä palloventtiili on erittäin nopeatoiminen.

Venttiileitä saa täysaukkoisina sekä supistetulla aukolla. Lisäksi venttiilin rakenne voi olla joko kelluva tai tuettu pallon rakenne (trunnion). Jälkimmäistä suositaan useimmin suurissa kokoluokissa ja kovilla virtausnopeuksilla.

2-tiesulkuventtiileiden lisäksi toimitamme myös 3-tiejakoventtiileitä. Tiivistevaihtoehtoja on useita erilaisia. Ne jaetaan pääryhmittäin pehmeä- ja metallitiivisteventtiileihin.

Saatavana on lämmitysvaipalla varustetut mallit sellaisiin kohteisiin joissa nestemäinen väliaine jähmettyy normaaleissa lämpötiloissa. Lämmittävänä aineena voidaan käyttää esim. kuumaa vettä tai höyryä.

Muita erikoisratkaisuja ovat säiliöitten yhteyteen toimitettavat pohjaventtiilit.

Venttiiliohjelmastamme löytyy sekä EN- että ASME-mukaisesti valmistetut venttiilit.

Toimittamamme palloventtiilit voidaan toimittaa käsikäyttöisinä tai varustettuna erilaisin käyttölaittein kuten pneumaattinen, sähköinen tai hydraulinen toimilaite.

Pyydettäessä venttiileihin on saatavana erikoisratkaisuja, kuten parannettu poksitiivistys, erilaiset jatkokarat, poraus palloon varmistamaan paineen tasauksen ym.

Toimitamme myös ”double block and bleed” -venttiileitä.

Ohjelmastamme löytyy sellaisten valmistajien venttiileitä kuin ALFA Valvole, FEMA Srl OMB Spa ja PENTA Valves.