Vääntövoiman mittaus

Vääntövoiman ja puristuksen (työntövoiman) mittaus, akselitehomittaus.

VAF Instrumentsin vääntövoimamittaus antaa tiedon akselien päästä mitattavasta laitteen vääntövoimasta. Mittaustuloksen perusteella voidaan analysoida siirtyykö koko teho akselille vai hukkaantuuko se muualle järjestelmään. Tehtyjen muutosten tulokset voidaan lukea välittömästi mittarista. Tämä antaa järjestelmille suuria säästöpotentiaaleja.

Tyypillinen sovelluskohde vääntövoiman ja puristuksen mittaukselle on laivojen potkuriakselit, joissa esimerkiksi lapakulmien käännöksillä on suuri vaikutus akselille siirtyvästä vääntövoimasta. Optimoimalla lapakulmat esim. merenkäynnin ja rahdin mukaan, mittauksellisesti on saatu jo 5%:n polttoainesäästöjä, mikä tarkoittaa erittäin lyhyttä takaisinmaksuaikaa laitteiston investoinnille. Työntövoimaa mittaamalla voidaan tarkkailla myös aluksen rungon likaantumisen astetta ja suunnitella seuraavaa rungon pesua sopivaan hetkeen.

Jopa 5%:n säästö polttoainekuluissa

Vääntövoiman mittauslaitteen etuna onenergiasäästön lisäksi sen helppo asennettavuus. Se onnistuu ilman erikoisosaamista laivan omana kunnossapitotyönä. Mittaukseen voidaan yhdistää polttoaineen kulutuksen laskenta. Max. 12 kpl lämpötilanmittauksilla varustettua virtausmittaria voidaan kytkeä laitteistoon.

Aiheeseen liittyvää

Lataa esitteitä (pdf)

Ota yhteyttä

Osaava myyntiedustajamme auttaa teitä mielellään; ota yhteyttä!

Yhteyshenkilö

Matti Vastamäki
Myyntipäällikkö