Varoventtiilit höyrylle ja lauhteelle

Varoventtiilien tehtävänä on päästää prosessista paine pois, mikäli se nousee korkeammaksi kuin venttiiliin säädetty asetuspaine. Asetuspaine tuotetaan jousen avulla, joka on puristettu jousilevyjen väliin. Jousilevyn yläpää on lukittu, jolloin voima vaikuttaa vain alaspäin. Mikäli keilan alapuolella paine nousee jousivoimaa korkeammaksi, varoventtiili avautuu. Varoventtiilin sulkeutuminen tapahtuu 10…30 % asetuspaineen alapuolella, siksi operointipaine ei saa olla liian korkea. Ilmoita käyttökohde ja prosessiarvot myyjällemme, joka opastaa tarvittaessa varoventtiilivalinnassa.

Tuoteohjelmistostamme löytyy kattava valikoima varoventtiileitä eri prosessien tarpeisiin. Höyryprosesseissa käytetään tyypillisesti ns. korkeanousuisia varoventtiileitä (full lift safety valve), joissa sisääntulolaippa on kaksi dimensiota pienempi kuin ulosmenolaippa. Tällöin väliaineen paisuminen tulee huomioiduksi ja varoventtiilistä saadaan parempi kapasiteetti. Tuoteohjelmistostamme löytyy sekä DIN- että ASME-ohjelma.

Ohjelmassa ovat sekä matala- että korkeanousuiset varoventtiilit, venttiilit avoimella ja suljetulla pesällä sekä huput avoimesta kaasutiiviiseen malliin. Valikoima takaa sopivan mallin löytymisen höyry-, neste- ja kaasukäyttöön. Dynaaminen ja/tai staattinen vastapaine ei saa ylittää 10 % asetuspaineesta. Mikäli tätä ei voida välttää, varoventtiili voidaan varustaa paineentasauspalkeella.

Hyvä puskurivarasto helpottaa kiiretoimituksia

Mitoitamme ja valitsemme asiakkaillemme käyttökohteeseen sopivat varoventtiilit.

Pidämme hyvää puskurivarastoa erimallisista rungoista ja jousista. Viritämme kiiretoimituksissa venttiilit nopeasti ja luotettavasti haluttuun asetuspaineeseen. Myös varoventtiilihuollot onnistuvat kauttamme.

Varoventtiiliwebinaari löytyy YouTubesta.