Disco-malliset ja vuoratut takaiskuventtiilit prosessiväliaineille

GESTRA Disco RK takaiskuventtiilit ovat kompakteja aksiaalimallisia venttiilejä, joissa sulkujousi on symmetrisesti venttiilin keskellä. GESTRA käyttää ns. läppäysteknikkaa eli jokaisen sulkulautasen tiivistepinta viimeistellään erikseen hiomalla, jolloin venttiilistä saadaan niin tiivis, että sitä voidaan käyttää myös linjastojen alipaineventtiilinä.

Disco-mallin takaiskut soveltuvat parhaiten verraten pienille putkille, sillä niiden virtausvastus suhteessa muihin laippojen väliin asennettaviin takaiskuventtiileihin kasvaa suurempien putkikokojen myötä.

Eri materiaalit eri prosessiaineille

Tiivistepinnan läppäyksen lisäksi materiaalivalikoima on runsas. Runko-, läppä- ja jousimateriaaleja on useita ja siksi on mahdollista tehdä räätälöityjä ratkaisuja esimerkiksi niin, että takaiskuventtiilin jousi on hastelloyta, muiden osien ollessa haponkestävää terästä. Standardi avautumispaine on 5 mbar, muut jousivoimat on valittavissa laajasta valikoimasta.

Saatavana ovat myös pehmeät tiivisteet EPDM, NBR tai PTFE.

MB on kierteellinen messinkitakaiskuventtiili vesijärjestelmiin. Kaikki RK mallit ovat laippojen väliin asennettavia. Runkomateriaalit ovat mallista riippuen erikoismessinkiä, eriasteista ruostumatonta tai haponkestävää terästä.

Ohjelmaan kuuluu myös PN 160 korkeapaineventtiilit.