Hätäpikasulkuventtiilit kryogeenijärjestelmissä

Kryogeeniset hätäpikasulkuventtiilit – kutsutaan myös nimillä pikasulkuventtiili tai hätäsulkuventtiili – eroavat vain vähän tavallisista hätäpikasulkuventtiileistä. Kryogeenikäyttöön tarkoitetussa venttiilissä on huomioitu äärimmäisen alhainen lämpötila. Venttiili toimitetaan puhtaana ja kuivana. Siinä on jatkokara ja materiaalit on valittu kylmää kestäviksi. Lämpölaajeneminen on huomioitu suunnittelussa ja mitoituksessa.

Kaikki hätäpikasulkuventtiilit ovat toimilaitteellisia eli niiden ohjaus voidaan suorittaa muualla kuin venttiilin välittömässä läheisyydessä. Toimilaitteiden sulkumekanismit käyttävät jousta, ja ne ovat pääasiassa paineilmalla tai sähköhydrauliikalla toimivia.

Valikoimassamme on KÜHMEn pikasulkuventtiili KVL/PR-TT, joka on suunniteltu erityisesti kryogeenisille väliaineille (-196 °C). Venttiilillä päästään alle sekunnin sulkuaikoihin. Tarvittaessa hätäsulkuventtiilille on saatavilla ATEX- ja SIL-todistukset.

Venttiilin avautumista voidaan säätää, jolloin saadaan optimoitua virtausta ylösajotilanteessa.

Pikasulkuventtiili täyttää EN 1160 standardin vaatimukset, jotka on asetettu nesteytetyn maakaasun (LNG) käytön yhteydessä oleville laitteille.

 

Kysy lisää hätäpikasulkuventtiileistä yhteyshenkilöiltämme.