Tulppaventtiilit prosessiväliaineille

AZ Armaturen tulppaventtiilit ovat toimintaidealtaan samankaltaisia kuin palloventtiilit. Pallon asemasta sulkuelimenä toimii kartiomainen keila, johon on porattu virtausaukko.

Tulppaventtiileitä on sekä pehmeä- että metallitiivisteisiä.

Eräänlainen ongelmanratkaisija

Pehmeätiivisteinen tulppaventtiili on erinomainen sen vuoksi, että tulpan ja pesän väliin ei jää yhtään vapaata tilaa toisin kuten esimerkiksi palloventtiilissä, vaan se on kokonaan suljettu vuorauksella. 
Ominaisuus on hyvä, sillä jos prosessin väliaineessa on hiekkamaisia partikkeleita, ne kulkeutuessaan välitilaan (vrt. palloventtiilit) voisivat aiheuttaa tiivisteen nopean vaurioitumisen.

Metallitiivisteisen tulppaventtiilin etuna on sen korkeampi paineen- ja varsinkin lämpötilansietokyky.

Venttiileillä on seuraavat hyväksynnät: TA-Luft, AD-2000/TRS-Nr. 45, Fire-Safe API 607 ja UOP.

Tulppaventtiilit ovat saatavissa moniportaisina ja ne ovat varusteltavissa pneumaattisin tai sähköisin toimilaittein.

UOP hyväksytty alkylointiventtiili

AZ Armaturenin kaksitie venttiili on saanut UOP hyväksynnän ja on näin soveltuva HF alkylointiprosessien venttiileiksi sekä esim fluorivetyhapposovelluksiin.

Soveltuvuus näytteenottotilanteissa

Pehmeätiivisteinen tulppaventtiili soveltuu erinomaisesti myös prosessien näytteenottojärjestelmiin. AZ tulppaventtiiliohjelmassa on myös valmiita näytteenottojärjestelmiä.

Kuuntele ja katsele lisää tulppalventtiilin ominaisuuksista taltioidusta webinaaristamme sekä lyhyestä Youtube videosta tiivistettynä tulppaventtiiliesittely.