Palloventtiilit

Kryogeenikäyttöön tarkoitetut palloventtiilit eroavat tavallisesta palloventtiileistä muutamalla olennaisella tavalla. Kryoventtiilissä on jatkokara, joka varmistaa karan tiivisteen pysymisen väliainetta lämpimämpänä. Materiaalit on valittu äärimmäiseen kylmyyteen soveltuviksi. Valmis venttiili on puhdas ja kuiva.

Kryogeenikäyttöön tarkoitetuihin palloventtiileihin on suunniteltu välitilan paineenpoisto, koska välitilaan jäävä kylmä neste laajenee kaasuuntuessaan ja rikkoisi venttiilin ilman paineenpoistoa. Paineenpoisto on hoidettu joko toisella puolella olevalla porauksella tai jousitetuilla itsepurkavilla (self relieving) tiivisteillä. Poraus on perinteinen ja varma ratkaisu, joka soveltuu myös kelluvaan venttiiliin ja toimii varmasti. Poratun paineenpoiston huonona puolena on, että venttiili ei voi olla kuin yhteen suuntaan tiivis. Kehittyneempi ratkaisu on käyttää itsepurkavia tiivisteitä. Tällöin tuetun palloventtiilin tiivisteet ovat mitoitettu siten, että venttiilin välitilan paineen noustessa putkiston painetta kovemmaksi, tiiviste päästää paineen purkautumaan.

Kryogeenisten palloventtiilien valikoimamme on kattava. Edustamme OMB:tä ja PENTAa. Kauttamme on saatavilla pehmeä- ja metallitiivisteisiä venttiileitä sekä kelluvana että tuetulla rakenteella. Runkorakenteita on top-entry ja side-entry. Venttiileitä on saatavilla täydellä ja supistetulla aukolla.

Katso Youtuben Konwell Akatemia -kanavalta kryoventtiiliwebinaari.

 

Kysy lisää LNG-tankkausasemista yhteyshenkilöiltämme.