Pintalähettimet kaasuille ja polttoaineille

Pintalähettimet välittävät tiedon pinnan liikkeistä säätimelle, joka edelleen ohjaa säätöventtiileitä ja pumppuja annettujen parametrien mukaisesti.

Kapasitiivinen pinnanmittaus on suosittu pinnankorkeuden mittausperiaate teollisuudessa. Anturi ja säiliö muodostavat kondensaattorin kaksi elektrodia. Pinnankorkeuden muutoksen aiheuttama kapasitanssin muutos muunnetaan elektroniikassa edelleen pinnankorkeustiedoksi ja anturi lähettää 4-20 mA tiedon järjestelmään.

Paine-erolähettimet ja laipalla varustetut pintalähettimet soveltuvat samoihin kohteisiin elektrodityyppisten antureiden kanssa sekä kohteisiin, joissa mitataan esimerkiksi sähköä johtamatonta nestettä, kemikaaleja yms. tai vaadittava paine-/lämpötilakestoisuus on elektrodeilla liian korkea.

Hydrostaattiseen paineeseen perustuva lähetin upotetaan mitattavaan nesteeseen ylhäältäpäin.

Magneettinen uimurilähetin asennetaan säiliöön ylhäältäpäin. Erilaisia liitäntämahdollisuuksia on saatavana. Uimurin sisällä oleva magneetti luo magneettikentän johon reed-releet reagoivat ja näin saadaan aikaan jatkuva pintamittaus. Magneettivälitteisiin pintanäyttöihin on saatavana myös pintalähettimet, jolloin paikallisen näytön lisäksi saadaan jatkuva mittaus.

www.gestra.com

www.aplisens.com

www.nuovafima.com

www.intra-automation.com