Pinnanohjaus ja valvonta höyryprosesseissa

Pintalähettimet välittävät tiedon pinnan liikkeistä säätimelle, joka edelleen ohjaa säätöventtiileitä ja pumppuja annettujen parametrien mukaisesti.

Jatkuvaan pinnanmittaukseen valikoimassamme on GESTRA kapasitiiviset elektrodit. Mittaus toimii siten, että anturi ja säiliö muodostavat kondensaattorin kaksi elektrodia. Pinnankorkeuden muutoksen aiheuttama kapasitanssin muutos muunnetaan elektroniikassa edelleen pinnankorkeustiedoksi ja anturi lähettää 4-20 mA tiedon järjestelmään. Anturi on joko integroidulla aktiivisella lähettimellä (lähtöviesti 4-20 mA) tai erillisellä vahvistimella varustettuna jolloin kommunikointi anturin ja vahvistimen välillä on digitaalisessa muodossa.

Kun pinnanohjaukseen riittävät rajatiedot, paras ratkaisu on GESTRA konduktiiviset elektrodit, joista saadaan maksimissaan neljä erillistä rajatietoa. Saatavana myös kompakti malli, jossa elektrodiin on integroitu neljä erillistä jännitevapaata vaihtokosketinta.

Aplisens paine-erolähettimet soveltuvat samoihin kohteisiin elektrodityyppisten antureiden kanssa. Lisäksi niitä voidaan käyttää kohteissa, joihin elektrodityyppiset anturit eivät sovellu korkean lämpötilan tai paineen vuoksi.