Palloventtiilit prosessiväliaineille

Palloventtiili on erinomainen sulkuventtiili erilaisten prosessien yhteydessä. Se on erittäin tiivis venttiili käytettäväksi kaasujen ja nesteiden ollessa kysymyksessä.

Venttiilin rakenne on useimpiin muihin venttiilityyppeihin verrattuna matalampi ja mekaaninen liike on kääntyvä 90⁰.  

Varsinkin pienissä kokoluokissa käsikahvalla käytettäessä palloventtiili on erittäin nopeatoiminen.

Venttiileitä saa täysaukkoisina sekä supistetulla aukolla. Lisäksi venttiilin rakenne voi olla joko kelluva tai tuettu pallon rakenne (trunnion). Jälkimmäistä suositaan useimmin suurissa kokoluokissa ja kovilla virtausnopeuksilla.

2-tie sulkuventtiileiden lisäksi toimitamme myös 3-tie jakoventtiileitä. Tiivistevaihtoehtoja on useita erilaisia jotka pääryhmittäin jaetaan pehmeä- ja metallitiivisteventtiileihin.

Saatavana on lämmitysvaipalla varustetut mallit sellaisiin kohteisiin joissa nestemäinen väliaine jähmettyy normaaleissa lämpötiloissa. Lämmittävänä aineena voidaan käyttää esim kuumaa vettä tai höyryä.

Muita erikoisratkaisuja ovat säiliöitten yhteyteen toimitettavat pohjaventtiilit ja lyhytrakenteiset irrotusventtiilit paine-erolähettimien yhteyteen.

Venttiiliohjelmastamme löytyy sekä EN ja ASME mukaisesti valmistetut venttiilit.

Toimittamamme palloventtiilit voidaan toimittaa käsikäyttöisinä tai varustettuna erilaisin käyttölaittein kuten pneumaattinen, sähköinen tai hydraulinen toimilaite.

Pyydettäessä venttiileihin on saatavana erikoisratkaisuja kuten; parannettu poksitiivistys, erilaiset jatkokarat, poraus palloon varmistamaan paineen tasauksen ym.

Ohjelmastamme löytyy sellaisten valmistajien venttiileitä kuin ALFA Valvole, FEMA Srl OMB Spa ja PENTA Valves.