Teräsvaippaputki
 
Teräsvaippaputki

Perinteisten höyry- ja kaukolämpöputkien haittana ovat niiden suuret lämpöhäviöt pitkillä siirtomatkoilla. FW-Fernwärmetechnik GmbH:n teräsvaippaputkella saavutetaan selkeää energian säästöä.

Putki koostuu varsinaisesta tuoteputkesta ja sitä ympäröivästä vaippaputkesta. Putkien välitilassa on eristys. Sisäputkea tukee laakerointi. Asennuksen jälkeen putkien välitila alipaineistetaan ja näin vaippaputken lämpöeristys paranee, ns. termospulloefekti. Lämpöhäviöt normaaliputkeen verrattuna pienenevät n. 40 - 50 %. Putki voidaan upottaa suoraan maahan ilman betonisia putkikaukaloita.

Vaaralliset väliaineet / LNG

Siirtoputkien rinnalla vaippaputken toinen sovelluskohde on vaarallisten väliaineiden siirto. Tässä tapauksessa suojaputki toimii turvaputkena tilanteessa, jossa varsinainen tuoteputki vaurioituisi. Alipaineen kadotessa välitilasta järjestelmä antaa hälytyksen, jolloin huoltohenkilökunta voi tarkistaa tilanteen ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet välttäen mahdollisen ympäristökatastrofin.

LNG-sovelluksiin teräsvaippaputkesta on kehitetty uusi kaksimanttelinen versio, missä tuoteputken päällä on perinteinen vakuumiputki, mutta sen päällä vielä ilmaeristeputki. Lue LNG-kaksoisvaippaputkesta lisää blogistamme tai kuuntele lyhyt webinaaritallenne teräsvaippaputken käytöstä LNG-siirtoputkena.

Yhteyshenkilöt

Kai Heinänen
Varatoimitusjohtaja
Tom J. Heinänen
Hallituksen puheenjohtaja