Teräsvaippaputki
 
Teräsvaippaputki

Perinteisten höyry- ja kaukolämpöputkien haittana ovat niiden suuret lämpöhäviöt pitkillä siirtomatkoilla. FW-Fernwärme-Technik GmbH:n teräsvaippaputkella saavutetaan selkeää energian säästöä.

Putki koostuu varsinaisesta tuoteputkesta ja sitä ympäröivästä vaippaputkesta. Asennuksen jälkeen putkien välinen tila alipaineistetaan, jolloin lämmöneristys paranee. Ilmiö perustuu niin sanottuun termospulloefektiin, jossa tyhjiö estää lämmön johtumisen putkien välillä. Tyhjiön lisäksi putkien välitilassa on lämpöeristettä estämässä lämpösäteilyn siirtymistä. Lämpöhäviöt ovatkin tavalliseen eristettyyn höyryputkeen verrattuna noin 40 - 50 % pienemmät. Tuoteputki on tuettu ulkoputkeen laakerein, jolloin rakenteesta on saatu varsin jäykkä. Putki voidaan upottaa suoraan maahan ilman betonisia putkikaukaloita tai käyttää ylityksissä tavallista pidempää kannakointiväliä.

Kylmät väliaineet / LNG

Erinomaista lämmöneristävyyttä voidaan käyttää hyväksi myös kylmien väliaineiden siirrossa. Tällöin materiaaliksi valitaan ruostumaton teräs ja tyhjiön lisäksi toimivana eristeenä käytetään kuitumattoon sidottua kryogeeliä. Putken avulla voidaan välttää kondenssiongelmat, koska erinomaisen eristyskyvyn vuoksi ulkoputken ulkopinta pysyy verrattain lämpimänä. Lisäksi sisä- ja ulkoputken välissä ei tyhjiön ansiosta ole tiivistyvää vettä, joten eristeet pysyvät aina täysin kuivina.

Lue LNG-kaksoisvaippaputkesta lisää blogistamme tai kuuntele lyhyt webinaaritallenne teräsvaippaputken käytöstä LNG-siirtoputkena.

Yhteyshenkilöt

Tom J. Heinänen
Hallituksen puheenjohtaja
Kai Heinänen
Varatoimitusjohtaja
Matti Toikka
Laatupäällikkö