Säiliöiden hengitysventtiilit kaasuille

Miksi säiliö tarvitsee yli-/alipaineventtiilin?

Erilaiset suuret tankit voitaisiin valmistaa niin vahvoiksi, että ne kestäisivät esimerkiksi ulkoilman muutoksista johtuvat lämpötilavaihtelut sekä pumppaus- ja lastausvaiheessa syntyvät painevaihtelut, mutta se ei ole taloudellisesti järkevää. On edullisempaa asentaa säiliön päälle yli-/alipaineventtiili eli kansankielellä hengitysventtiili.

Vaikka toiminta on varoventtiilin kaltainen, niin matalat, vain millibaarien asetuspaineet tuovat näihin venttiilin oman omaleimaisuutensa.

Tänä päivänä ympäristöasiat ovat aivan oikeutetusti tärkeitä. Ja kun säiliössä on erilaisia kaasuja, niin olisi olennaisen tärkeää, että a) venttiili olisi mahdollisimman tiivis ja b) se ei aukeaisi liian aikaisin.

Nyt ollaan PROTEGOn tuotteiden ytimessä.

Tällä videolla kerromme, miksi PROTEGOn säiliöventtiili on moninkertaisemmin tiiviimpi kuin standardi edellyttää!

 Venttiilin tiiveys kilpailuetuna

Toisena kilpailuetuna PROTEGOn mallistossa on korkeanousuinen lautasrakenne, jonka ansiosta venttiili voidaan asettaa aukeamaan vain 10 % ennen kuin sen tulee olla täysin auki. Ns. perinteisissä malleissa venttiili alkaa aueta jopa 40 % ennen täyttä aukioloaan. Kun perinteinen venttiili alkaa jo puhaltaa kaasuja ulkoilmaan, niin korkeanousuisen rakenteen ansiosta PROTEGO-venttiili pysyy kiinni. Esimerkiksi käytettäessä typetystä, on tärkeää, ettei kallista typpikaasua ajeta turhaan ulkoilmaan.
Mm. tästä ja ylipäätään hengitysventtiileistä voit katsoa lisää videolta.

Sekä hieman seikkaperäisemmin webinaarissamme Säiliöiden hengitysventtiilit.

Mikäli kyseessä ovat erittäin kylmat väliaineet, esimerkiksi kryogeenit, niin suosittelemme pilottiohjatun yli-/alipaineventtiilin käyttöä.

Myös kalvotoiminen hengitysventtiili on eriomainen ratkaisu tahmaaville väliaineille, kuten stryreeni.

Hengitysventtiilit voidaan varustaa myös integroidulla liekinestimellä.

Tämä on siksi tärkeää muistaa, sillä ylipaineventtiili ei suojaa säiliötä liekiltä. Teimme PROTEGOn testikentällä testin, missä hengitysventtiili puhalsi syttymäherkkää kaasua ulos, sytytimme seoksen... katso kuinka kävi.

Pienempien yli-ja alipaineventtiilien osalta meillä on oma tuotesivu.

Huollettavuus hankintakriteerinä

Kolmanneksi hankintakriteeriksi haluamme nostaa venttiilin huollettavuuden, sillä laitteet sijaitsevat yleensä säiliöiden katolla, ja on tärkeää, että huolto onnistuu nopeasti sekä luotettavasti.

Palveluportofolioomme kuuluvat myös näiden laitteiden vuositarkastukset asiakkaan luona sekä huollot.