Kaksoisläppätakaiskuventtiilit kaasuille ja polttoaineille

Kaksoisläppätakaiskuventtiilejä kutsutaan myös perhosläppätakaiskuiksi, joka kuvaakin sen rakennetta varsin hyvin. Keskellä on sulkuakseli ja sen molemmin puolin symmetrisesti puolipallon muotoiset sulkulevyt.

Kilpailijoista poiketen GESTRA käyttää kahta erillistä akselia ja kumpikin sulkulevy on varmistettu kahdella erillisellä sulkujousella, kun yleensä sulkujousia ei käytetä lainkaan. Tukevalla rakenteella halutaan estää venttiilin vaurioituminen pienten hydraulisten vesi-iskujen yhteydessä. Mikäli järjestelmän vesi-iskut ovat suuria, voidaan BB-kaksoisläppätakaiskuventtiilit varustaa erillisillä hydraulisilla vaimentimilla.

Olematon virtausvastus

Kaksoisläppätakaiskuventtiilin ehdoton etu on sen pieni virtausvastus, joka virtauksesta riippuen on ainoastaan muutaman millibaarin. Muissa malleissa tämä voi olla satakertainen. Venttiilin virtausvastusta voidaan vielä säädellä lisäksi jousien valinnalla. Virtausvastus riippuu venttiilin asennusasennosta ja käytetyistä jousista. Esimerkiksi pystyputkessa virtauksen ollessa alhaalta ylös venttiilin avautumiseen tarvittava voima on suurempi kuin esimerkiksi vaakaputkessa. Myyjiltämme saatte tarvittaessa tarkemman tiedon jokaisen venttiilin avautumisesta sekä apua mitoittamiseen.

BB-kaksoisläppätakaiskuventtiilit ovat saatavissa eri materiaaleista sekä pinnoitettuina merivesikäyttöön.