Kuin yhtä suurta perhettä
”Koulutuksessa oli sopivasti sekaisin teoriaa, käytäntöä, mainosta sekä huvia. Missään kohtaa ei tullut puuduttava olo eikä sellaista oloa kuin olisi istunut taas koulun penkillä. Järjestelyt oli hoidettu erinomaisesti (hotelli, kuljetukset, illallinen, yms..) Ilmapiiri koulutuksen, ja koulutuksen ulkopuolella oli rento ja mukava.”

Lainaus asiakkaan palautteesta viimeviikkoisen Labra-koulutuksen jälkeen.

Keskiviikkona alkoi viimeisin höyry- ja lauhdekoulutuksemme ja toisilleen tuntemattomat ihmiset tippuvat konttorillemme kuka mistäkin. Tälle kertaa Eero Kuopista, Tapani Turusta, Jukka Torniosta, Juha Jyväskylästä, Pepe Uudestakaupungista…
Toisilleen tuntemattomat ihmiset pälyilevät toisiaan ja varmaan mielessään tuskailevat seuraavaa kolmen päivän koulutusputkea. Kuinka perus kestää?

”Itse prosessin kannalta on samantekevää, onko laitos suuri vai pieni. Meillä on aina jossain laitos mikä kehittää höyryn, siirtoputkisto – tuo pakollinen paha…” aloittaa koulutusvastaava Jussi Blom höyryn teorian. No joo, onhan tässä kaikilla ainakin yksi yhteinen nimittäjä –höyry.

Vähä vähältä tunnelma vapautuu, ihmiset uskaltavat jakaa kokemuksiaan, osaamistaan sekä esittää kysymyksiä. Eilen toisilleen tuntemattomat ihmiset pohtivat tauoilla keskenään lauhteen syvintä olemusta – tai sitten eilistä jääkiekkopeliä. Naurunremakat sopivasti rikkovat tiukkaa asiaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla kävijöiden näkemykset, kuinka kurssilla toisilleen tuntemattomat ihmiset hitsautuvat yhteen ja perjantaina pois lähtiessä ovat pälyilyt tiessään. Jos kehtaisi, niin käyttäisi tässä kulunutt fraasia – kuin yhtä suurta perhettä – mutta ei kai sentään..

Kiitokset kurssin järjestämisestä. Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja viihdyin hyvin. Tätä edes auttoi hyvät vetäjät, ryhmätyöt, kilpailut ja rento ilmapiiri. Pyrin varmasti jatkossakin osallistumaan Konwellin järjestämille kursseille, mikäli se on vain töiden puolesta mahdollista. Kiitos!

Osallistujien kouluarvosana (4-10) kurssista oli muuten 9,54.
Myös meillä oli mukavaa

Seuraava höyry- ja lauhdekurssi syksyllä ja asiantuntijakurssi joulukuussa Bremenissä.

 

 

  • höyry
  • Konwell
  • lauhde
  • höyry- ja lauhdekoulutus
  • koulutus