Konwell-koulutustarjotin
Vankka tarjotin, lautasella kunnon pihvi, maittavilla lisukkeilla ja viipyilevän maun jälkiruoalla. Avaan vähän lisää.

Tarjotin. Laitetoimittajana pystymme tarjoamaan omaleimaisen, erilaisen näkökulman koulutuksiin. Läheisyys asiakasrajapintaan ja prosesseihin, yhdistettynä viimeisimpään tietotaitoon laitevalmistajilta antaa koulutuksille vahvan ja käytännön läheisen pohjan. Tämän olettamuksen vahvistavat myös asiakaspalautteet.

Pihvi. Toukokuun kolme päiväinen LABRA-yleiskurssi Helsingissä sisälsi teoriaa ja käytäntöä mm. tehtävien, ryhmätöiden, kilpailujen ja keskustelujen kautta. Samalla viikolla järjestimme myös 1½-päiväisen räätälöidyn koulutuksen Pohjois-Suomessa. Ensimmäisenä päivänä teoriaosuus koulutustiloissa ja toisena päivänä liikkuvan laboratorion – Mobilerin – avulla todennettiin teoria käytäntöön. Yhden asiakkaan tiloissa pidimme päivän TRÄPPI-koulutuksen asentajille ja operaattoreille sisältäen teoria- ja Mobiler-osuudet.  Nämä koulutukset pystymme pitämään myös ruotsiksi ja englanniksi. Eräälle asiakkaalle pidämme pidempiaikaista koulutusta, joka koostuu seuraavista kokonaisuuksista

  1. Höyry- ja lauhdeasiat 2 pv
  2. Mekaaniset putkistovarusteet (venttiilit) 1 pv
  3. H&L järjestelmän säätö- ja kenttälaitteet 1 pv
  4. Mobiler – testilaboratorio ½-pv
  5. GESTRA´n tehtaalla tapahtuvat syventävä koulutus 2 pv 

Taulutekniikka pelaa tai sitten on pelaamatta.


Koulutusten järjestelyt vaativat lisäponnisteluja normaalin asiakaspalvelun lomassa. Esimerkiksi LABRA-koulutuksessamme on noin 60 toimenpidettä ennen kuin kurssi on edes alkanut. Koulutustyöryhmässämme on kymmenkunta henkilöä ja järjestelyt menevätkin jo ”omalla painollaan”. Omasta näkökulmasta tämä kaikki on mukavaa vaihtelua arjen työhön.

Work-shop-osion leikkimielisessä kilpailussa käy tohina.


Lisukkeet. LABRA-kurssin yöpyminen on aina Helsingin ydinkeskustassa, josta koulutettavien on ollut helppo pujahtaa vaikkapa tuliaisostoksille päivän päätteeksi. Ilon otamme irti illallisen merkeissä

Well Done. Parasta kaikessa on kuitenkin ahaa-elämykset. Koulutettavat jakavat omia kokemuksiaan h&l-järjestelmistä. Keskustelemme prosessihaasteista ja haemme yhdessä ratkaisumalleja koulutuksessa, tauoilla ja illallisen aikana – täyttä höyryä – kaikki kolme päivää.

Jälkiruoka. Vielä on kesää jäljellä laulaa Mamba, mutta minä silmäilen jo syksyn koulutuksia. Silloin toteutamme luonnollisesti LABRA-koulutuksen ja lisäksi joulukuun alussa GESTRA-asiantuntijakurssin Saksan Bremenissä. Tämä kahden päivän koulutus koostuu pääosin kahdesta erillisestä laboratorio-osuudesta, mutta sisältää myös tutustumista laitevalmistukseen ja -testaukseen. Tsekkaa youtube-julkaisu koulutuksesta. Koulutuspakettimme on siis varsin kattava laitetoimittajalle kuten Konwell. Tosin edelleen on kehitysmahdollisuuksia, kysyntää on erityisesti kenttälaitepuolella. Tutkimme parhaillaan, millä panostuksella saisimme sen onnistumaan.

Full Steam Ahead – palataan astialle.

  • Konwell
  • lauhteenpoistin
  • höyry- ja lauhdekoulutus
  • koulutus
  • lauhteennosto
Bloggaajan muut kirjoitukset