Miksi olisi hyvä käyttää varolevyä varoventtiilin lisäksi?
Varolevyllä ja varoventtiilillä on omat vahvuudet ja heikkoudet. Varolevyn käyttämisellä varoventtiilin yhteydessä saadaan kuitenkin poistettua toiminnallisia heikkouksia sekä kunnossapidon kuluja ja tuotannon katkoksia.

 

Absoluuttinen tiiveys

Jousikuormitteinen varoventtiili, jonka tiivistävät pinnat ovat metallia alkaa lähestulkoon aina vuotamaan lähellä asetuspainetta. Muutama kupla kerrallaan, mutta vuotaa kuitenkin. Tätä ilmiötä kutsutaan nimellä englanniksi nimellä ”Simmer” ja tämä on osa varoventtiilin toimintaa. Ennen varoventtiiliä asennettu varolevy takaa tiiveyden ja tällöin varoventtiili pysyy koko ajan tiiviisti suljettuna.

Lisäksi hajapäästöt ovat päivittäinen ongelma monella tuotantolaitoksella ja yhä useampi projekti tähtää näiden päästöjen minimointiin. Varolevyn lisääminen varoventtiilin yhteyteen tarjoaa ylivertaisen ratkaisun tiiveyteen, kun halutaan varoventtiilien kautta näitä päästöjä kuriin.

 

Varoventtiilin testaaminen

Varolevyn käytöllä voidaan edelleen testata varoventtiili poistamatta sitä paikoiltaan. Jotkut yritykset silti vaativat varoventtiilin poistamisen huoltoa ja testausta varten. Varolevyn lisäämisen kustannus on paljon pienempi, kuin se kustannus, joka syntyy tuotannon ollessa alhaalla varoventtiilin huollon ja testauksen takia.

 

Lisää vuosia varoventtiilin toimintaan

Varolevyn toimii suojana varoventtiilille korroosiota vastaan ja suojaa myös prosessia varoventtiilin suunnasta. Prosessin käyttöolosuhteet vaikuttavat merkittävästi varoventtiilin toimintaan. Tahmaavat tai kiteytyvät väliaineet voivat esimerkiksi jäädä tiivistävien pintojen väliin varoventtiilissä. Kannattaa muistaa, että varolevyn vaihtaminen on varmasti edullisempaa kuin varoventtiilin. Varoventtiili voi myös vuotaa, jos ympäristö on hyvin korrosioiva. Tämä korroosio vaikuttaa lopulta varoventtiilin tiivistävään metallipintaan ja tekee siitä epätasaisen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi voidaan asettaa varolevy toimimaan esteenä korroosion etenemiselle putkistosta varoventtiilin tiivistävälle pinnalle.

 

 

Varoventtiilin runkomateriaalin vaihtaminen huokeampaan vaihtoehtoon

Vuoratut tai kalliit erikoismateriaalit ovat varmasti hyvä suoja korroosiota vastaan, mutta yhdistettäessä varolevy varoventtiilin alle ei varoventtiilin tarvitse kestää korroosiota samalla tavalla. Varolevy on se suoja, jonka tarvitsee olla ainoastaan erikoismateriaalista. Tämän takia varoventtiilin väliaineeseen kosketuksissa olevien sisäosien ei enää tarvitse olla sitä kalliimpaa korroosiolta suojattua materiaalia.

 

Pähkinänkuoressa Varolevy + Varoventtiili kombinaation edut:

·         Turvallisempi

·         Vähentää käyttökustannuksia

·         Parantaa tuotannon tehokkuutta ja vähentää tuotannon katkoksia