Vuotavien ja epäluotettavien levyluistien tilalle olisi tarjolla käkikellojen ja kelloseppien maasta sellaista laatua ja luotettavuutta, että alta pois.

Myönnettäköön heti alkuun, että olen suhtautunut levyluistiventtiileihin toisenluokan venttiilikansalaisina. Rimpuloita, matalissa paineissa ja lämpötiloissa. Eiväthän levyluistiventtiilit ole mitään tällaiselle puolipaatuneelle höyrymiehelle.

Virtauksen rajoitin sanoi joku asiakas

Noh, venttiilitalona meillä pitää tällainen olla riveissämme ja niin on aina ollutkin. Projektien täytetuote, jota nyt ei ole tullut asiakkaille mainostettua. Huolena on ollut myös kiintoaineet, jotka tuppaavat jäämään levyn alle ja sitä kautta levy jää kantamaan. Erityisesti paperiteollisuuden massalinjoissa tämä on ollut huolenaihe. Virtauksen rajoitin sanoi joku asiakas. Nämä kaikki ajatelmat kuvaavat perinteisiä o-rengastiivisteellisiä levyluistiventtiileitä

Yksi uusista edustuksistamme on Sveitsiläinen Sistag Wey, jep, kellotehtailijoiden maassa tehdään muutakin tarkkuustyötä kuin kelloja. Ja sehän tässä hienoa onkin. Nämä todellakin innostavat puolipaatunutta höyrymiestä. Päräytin aiheesta youtubeen videonkin Sistag Wey – Levyluistiventtiili. Tässä venttiilissä on tekniikkaa ja muovautuvuutta kuin parhaimmissa Ari Armaturenin istukkaventtiileissä. Venttiilin ominaisuuksista voit lukea tarkemmin esitteestä. Wey käyttää kehätiivistettä ja poikittaista ylätiivistettä venttiilin tiivistämiseen. Perinteisissä malleissa käytetään siis o-rengasta ja poksia. Muovautuvuutta kuvastaa esim. alla oleva kuva.

On siis tärkeää ymmärtää ja tietää prosessin tuomat haasteet perinteisille levyluisteille ja suunnitella tältä pohjalta Wey tarvittavilla varusteilla sen tilalle. Weyn levyluistiventtiiliä voidaan käyttää monesti kohteissa, joissa nykyisin joudutaan käyttämään läpilyövää levyluistia.

Omissa silmissäni tästä rimpulasta on kehittynyt malliventtiilikansalainen, jota haluan nostaa esiin tapaamisissamme – vaikka näissä sähköisissä.

  • kiilaluistiventtiilit
  • luistiventtiilit