Kokemus antaa perspektiiviä

Tässä iässä ja tällä kokemuksella tuntuu luontevalta, että allekirjoituksen alla tittelinä on suunnittelija, sillä olen aloittanut Projekti-lnsinöörit Oy:ssä vuonna 1973 eli reilut neljäkymmentä vuotta sitten. Nuoren suunnittelijan oli mukava aloittaa uransa tässä innostavassa suunnittelutoimistossa, jossa vanhemmat kollegat antoivat auliisti tukeansa ja jakoivat tietotaitoaan. Sieltä siirryin Kemira Engineering Oy:n palvelukseen, jossa työskentelin reilut kaksikymmentä vuotta, kunnes yrityskaupan myötä se sulautettiin Sweco PIC Oy:hyn. Tämä oli eräänlainen kotiinpaluu, sillä Sweco PIC oli itse asiassa sama yritys kuin Projekti-lnsinöörit aikoinaan. Myöhemmin yksikkömme nimeksi koko Sweco -konsernissa tuli Sweco lndustry Oy.

Pyörän pyörähtämistä kuvaa hyvin se, että nyt oli aika jakaa nuorimmille kollegoille sitä ammattitaitoa, jota itselle oli vuosien aikana kertynyt ja sitä tietoa, mitä aikoinani itse olin saanut matkaevääksi vanhemmilta suunnittelijoilta.

Niin sen kuuluu mennä. Soihtu ikään kuin jatkaa kulkuaan, soihdunkantajat välillä vaihtuvat.

Paitsi kollegoilta saama arvokas tieto, niin itse työ on antanut paljon kokemusta. Projektit, jos mitkä ovat opettaneet. Kaikkea ei voi kirjoista opetella ja yllätyksille on aina sijansa, mikä onkin varmasti yksi tämän työn mausteista. Pieni ennakoimattomuus, minkä suunnittelija ammattitaidollaan tekee hallituksi.

Konwellin kanssa aloitin yhteistyöni heti yrityksen perustamisesta vuonna 1982. Näihin vuosiin on mahtunut useita toteutuneita yhteistyöprojekteja, lukemattomia pienempiä ja suurempia tapauksia, joita yhdessä olemme ratkaisseet. Pitkä yhteinen historia antaa perspektiiviä ja luottamusta. Kun suunnittelijan on osattava periaatteessa kaikesta kaikki, niin spesiaalialoilla - kuten tässä tapauksessa höyry ja lauhde - on hyvä hakea näkökulmaa alan erikoisosaajalta. Arvostan suuresti Konwellin ammattitaitoa sekä sitä, että myyjillä on ollut aikaa ja halua pohtia erilaisia ongelmanratkaisukeinoja. Vuoropuhelu on ollut vilpitöntä ja rakentavaa. 

Työurani kääntyessä kohti eläkepäiviä haluan kiittää Konwellia pitkästä, hyvästä yhteistyöstä. Antaa soihdun jatkaa kulkuaan.