Vierivä kivi ei sammaloidu
Kaksikymmentä vuotta sitten marraskuussa saksalainen Michael Schumacher voitti ensimmäisen kerran F1:n maailmanmestaruuden.

Ja Liimataisen Jouni nimitettiin Oy Konwell Ab:n uudeksi myynti-insinööriksi Länsi-Suomen talousalueelle. Hieman aiemmin oli Martti Ahtisaari nimitetty Suomen tasavallan presidentiksi.

Onko siitä sitten niin pitkä aika? Ahtisaaren kausi, kuten muistetaan, kesti vain yhden kauden, ja ennen Niinistön nykyistä kautta ehti Tarja Halonen olla kaksi kautta presidenttinä. Schumacher rohmusi vielä kuusi mestaruutta lisää, noussen ainakin tilastollisesti menestyksekkäimmäksi formula 1 kuljettajaksi. Itse opettelin höyryn saloja alkuun kiertelemällä aktiivisesti myyntialuettani. Luuhaamalla, kuten tavattiin sanoa. Näin jälkeenpäin ajatellen voin sanoa olleeni onnekas, sillä ehdin mukaan ennen 90-luvun lopun lamaa. Sillä tuossa lamassa heitettiin suomalaista höyrytietämystä ihan kaksin käsin eläkkeelle, ilman että sitä oli talojen sisällä ehditty antaa perintönä eteenpäin. Onneksi ehdin saada siitä murusia mukaani. Murusia, joita oli hyvä kasvattaa talon sisällä, sillä wanhat herrat Heinänen ja Iso-Kulmala ovat aina auliisti jakaneet tietotaitoaan. Vielä tänäänkin.

Jossain vaiheessa työnkuva sai uuden nimikkeen: markkinointipäällikkö. Tehtävät eivät tainneet vaihtua, mutta lisääntyivät. Se ei ollut ongelma, sillä olin tottunut, että tässä yrityksessä toimitaan asiakaspalvelu edellä. Joskus ollaan autokuskeja, toisinaan kouluttajia, asennushommia unohtamatta. Uutta oli kuitenkin se, että ensimmäistä kertaa alettiin miettiä yrityksen strategiaa pidemmälle tulevaisuuteen. Komponenttikauppa vaihtui projektitoimituksiin. Käsiventtiiliohjelma sai rinnalleen alati kehittyvän instrumentti- ja kenttälaiteohjelman. Uusia kavereita palkattiin.

2000-luvulla alettiin kehittää palvelutarjontaa. Jopa tuotteistamaan sitä. Tuli huoltoyksikkö – mekaaniset ja automaatioasentajat. Tuli koulutuspalvelut. Näin jälkeenpäin ajatellen aika loogisia askeleita toiminnan laajentamiseksi ja palvelun parantamiseksi.

Nyt 2010-luvulla on yksi toimintamuoto ollut informaation jakamisen helpottaminen nykyisin käytettävissä olevin välinein. Kotisivuja on kehitetty ja tullaan kehittämään. Sähköiset uutiskirjeet ovat löytäneet lukijansa. Sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä olemme olleet jo muutamia vuosia mukana.

Ja uusimpana tällä tiedotuksen saralla on tämä blogiputkisto. Eli blogipalsta, missä haluamme tarjota asiakkaillemme, lukijoillemme hieman toisenlaisen näkökulman työskentelyyn. Ehkä hieman epävirallisemman. Blogeja meillä on kirjoittamassa sekä vanhempia että nuorempia työntekijöitä. Huumori ei blogiputkistossa ole kiellettyä, sillä onhan tämä työnteko toisinaan vähintään surkuhupaisaa.

Ei muuta kuin venttiili auki ja annetaan blogien ja kommenttien virrata putkistoon.
Saa kommentoida ja olla mukana rakentamassa putkihässäkkäämme.

  • blogiputkisto
  • Konwell
  • Lauhdekettu
  • blogi
Bloggaajan muut kirjoitukset