Toimitus 115651 - alusta loppuun
Monesti erehdytään luulemaan lämmönsiirrinkoneikkojen olevan standardiratkaisuja. Jokainen lämmönsiirrinkoneikkotoimitus on kuitenkin uniikki. Tässä erään toimituksen tarina.

Konwell on toimittanut vuosien saatossa "satoja" lämmönsiirrinkoneikkoja, mutta vain harvoin identtisiä. Koneikon laitteet voidaan standardisoida, mutta mitoitus ja sijoittelu on aina räätälöity kohteen mukaan.

Toimituksessa 115651 lähdettiin varsin sähäkästi liikkeelle. Asiakas lähestyi puhelimitse ja pyysi tarjousta vielä saman päivän aikana. Venttiilimitoitukset ja hahmottelu laitevalinnoista ja niiden sijoituksista piti tehdä pikavauhdilla.

8 viikkoa tilauksesta ja valmis kokoonpano oli matkalla asiakkaalle

Tästä pari viikkoa ja asiakas päätyi tekemään tilauksen. Sen jälkeen kuvien piirtäminen ja hyväksyttäminen. Tuotannosta koneikon valmistusajankohdan varaus ja varusteiden tilaus. Loppudokumentaation selvitys. 8 viikkoa tilauksesta ja valmis kokoonpano oli matkalla asiakkaalle.

 

Kuva 1. Koneikko lähtövalmiudessa.

Mikä usein jää huomioimatta, on kuvien hyväksyttämiseen kuluva aika. Liitäntöjen paikat pitää monesti varmistaa ja mahdolliset sähkökuvat hyväksyttää eri ihmisillä. Siksi 10 viikon toimitusaikaan olisi hyvä varautua. Parhaimmillaan saadaan kauppa yhteydenotosta toimitukseen 6 viikossa. Onneksi tilaajapuolella ei ole aina näin kiire ja suunnitelmat, kuvat jne. ehditään tekemään jo ennen tilausta.

Höyryt päälle ja kohti seuraavaa toimitusta.

 

  • höyrylämmönsiirrinpaketit
  • höyrylämmönsiirripaketti
  • höyrylämmönsiirrinpaketti