Länsi-Suomen mies esittäytyy
On tullut aika julkaista ensimmäinen virallinen blogikirjoitukseni. Martti Alasta mukaillen: ”Olen Jari Ruotsalainen, 29 vuotias, avoliitossa, Helsingistä”.

Tulin Konwellille 3. päivä Joulukuuta 2013. Takana oli kolmen vuoden mittainen pätkä hankintapuolen tehtäviä suuren suomalaisen hissiyhtiön palveluksessa. Olin jo hetken aikaa miettinyt siirtoa pöydän toiselle puolelle myynnin kanssa tekemisiin.

Kävin sitten syksyllä 2013 työhaastattelussa ja tykästyin samantien Konwellin tapaan toimia. Organisaatio oli paljon pienempi, kuin mihin olin tottunut mutta tekemisen meininki näkyi joka puolella yritystä. Konwellin palveluksessa on tajuton määrä kokemusta ja asiantuntemusta. Mikä voisikaan olla parempi ympäristö nuorelle insinöörille kehittyä ja kasvaa. Kasvu on tosin enää leveyssuunnassa tapahtuvaa, mutta kasvua kuitenkin. Saattaa johtua ehkä nauttimistani lounashampurilaisista. Ao. kuva on joulupäivänä nautittu kevythampurilainen Vuokatin Angry Birds puistossa.

2014 olikin sitten henkilökohtaista hullunmyllyä. Päähän kaadettiin ämpärikaupalla uutta asiaa, pääsin tutustumaan aivan loistaviin persoonallisuuksiin asiakaskunnassamme ja tulipa siinä samalla piipahdettua myös mm. Tampereen Energiamessuilla, ValveWorld messuilla Dusseldorfissa ja tälläkin hetkellä Bremenissä Gestran koulutettavana. Alla olevassa kuvassa häämöttää Gestran legendaarinen lasilaboratorio sekä oikean puoleisessa kuvassa lämmönvaihdin.

Siviilipuolella uusia haasteita ja ilon aiheita koettiin mm. esikoisen syntymän johdosta.

Näistä ainesosista koottiin sitten vuoden 2014 soppa. Vaikka itse olen tämän sopan keittänyt niin kokonaisuutta jälkikäteen maistellessani voin sanoa että päivääkään en vaihtaisi, muutamia aamuja kyllä.

2015 kevät starttasi kovaan vauhtiin useilla lauhteenpoistinten mittauskeikoilla sekä edelleenkin omaan asiakaskuntaani tutustumisella. Olen saanut myös mahdollisuuden olla mukana hurjaa vauhtia kasvavassa LNG(Liquefied Natural Gas) venttiilien sektorilla sekä päästä heti alusta alkaen mukaan myös tällä osa-alueella. Keväällä on myös tulossa useita webinaareja Konwellin sähköisinä koulutuksina ja näiden valmisteleminen suo itselleni hieman aikaa istahtaa ja päästää sisäinen pedagogiluonteeni valloilleen.

Urheilupuolella on jättänyt niin monta treeniä alkaneen vuoden aikana väliin, joten odotan jännityksellä hiihtolomaa jolloin olisi tarkoitus startata tämän vuoden hiihtokilometrit Muonion maisemissa. Menköön tämä kirjoitus neitsyytenä tälle blogille. Eihän se kovin sulavaa ja asiantuntevaa ollut. Meni ohi hetkessä, mutta muistan varmasti vielä vanhana ukkona joitain yksityiskohtia tästä kirjoituksesta.

Hiihtolomaa ja keväisiä kelejä odotellessa,

Jari Ruotsalainen
Myynti-insinööri
Oy Konwell Ab
Ruosilantie 10, FIN-00390 Helsinki
Mobile +358 (0)40 560 4454
Fax +358 (0)9 548 1129