Baden-Baden
Tälle päivälle oli suunnitelmissa myöhäinen lähtö ja lyhyt pyöräily (Alsace päivä 3).

Yhtään kunnon aamupalapaikkaa ei löytynyt netistä eikä kävelyreitiltä, joten aamun sarastaessa aamupalatiedusteluporukka päätti käydä kaupassa (miten ihmeessä se oli auki?). Etukäteen olin ajatellut kylistä löytyvän leipomoita ja aamupalapaikkoja, mutta tässä suhteessa jouduimme ”pettymään” kaikissa paikoissa. Majatalossamme keitimme kananmunia ja söimme hyvät kinkkuvoileivät. Ylimääräiset ruokatavarat pakkasimme reppuun ja nousimme jälleen ratsaille. 

Paulin satula oli aamun ykkösprioriteettimme. Esprit Cycles-vuokraamosta meidät ohjeistettiin Colmariin pyöräliikkeeseen. Vuokrausfirmamme omistaja oli ilmoittanut tulostamme etukäteen. Kymmenessä minuutissa Paulilla oli uusi satula ja me suuntasimme välikahville Restaurant Pfeffeliin Colmarin keskustaan.

 

Satulan korjaus ja uusi satula menivät vuokrafirman piikkiin

Colmar on alueen isoin kaupunki, jossa pyöräilimme hetken omaksi iloksi. Colmariin ei kannata jäädä pidemmäksi aikaa, jos jonkinlainen kulkupeli on käytettävissä. Mielestäni pienet kylät on tämän alueen juttu.

Tälle päivälle oli suunnitelmissa lyhyt 40 km pyöräily, johon tuli vähän lisämatkaa Colmar-koukun johdosta. Pysähdyimme reitin varrella pitämään sadeta Ritter-suklaavalmistajan tiloihin (ei Ritter Spor), näitä käsintehtyjä suklaita taisimme maistella enemmän kuin ostaa… Söimme samalla aamupalan rääppeet pois ja olimme täynnä energiaa jatkamaan kohti seuraavaa hotellia. Olimme kohteessa (Soultzmatt) juuri siestan aikaan. Nälkä oli kuitenkin kova, koska lounas oli jäänyt väliin. Päädyimme ostamaan kaupasta tarvikkeet ja söimme kadulla pienessä tihkusateessa, romantiikka oli siitä hetkestä kaukana ja ruokavastaava Jari sai tästä järjestelystä ansaitut moitteet.

Lounashetki Soulzmatissa

Osa porukasta jäi tallustelemaan kylälle ja toinen puoli meni La Vallee Noble-hotellille saunomaan(!). Kyläporukka onnistui löytämään auki olevan viinintuottaja VINS BRUN:n myymälän, jossa pistettiin pystyyn non-stop viinitasting. Hyvä kokemus vanhan perinteikkään perhetilan viinituotteista. 

Asiantuntijat töissä

Toinen porukka nautti hotellilla uima-altaasta ja pienehköstä saunasta. Suomalaisittain rökitimme kiuasta niin, että siitä loppui puhti.

Hotelli oli 3 km kylältä jyrkän nousun päällä. Sinnekään ei saada taksia järkevässä ajassa ja hinnassa. Lisäksi kylässä ei ollut mielestäni mitään erikoisuutta, joten en suosittele tätä kylää pysähdyspaikaksi.

Illallisen söimme hotellin buffassa, joka sekin oli varsin vaatimaton. Huoneet ja sängyt olivat hyviä, joten kaivatut pitkät yöunet tulivat tarpeeseen.

 

Bloggaajan muut kirjoitukset