Venttiilien turvalukitukset

Smith Flow Control kuluu yhdessä Netherlocks:n kanssa prosessien turvalaitteita valmistavaan SOFIS koserniin ja on erikoistunut mm. Interlock-turvalukitusten valmistukseen.

Turvalukituksessa venttiilin päälle asennetaan lukkolaite, joka toimii erillisellä avaimella. Avainta voidaan säilyttää esimerkiksi tuotantolaitoksen valvomossa erillisessä avaintelineessä. Turvalukituksella varustettua venttiiliä ei voida operoida ennen kuin turvamekanismi on vapautettu yksilöidyllä avaimella. Silloin, kun turvalukon avain on valvontakaapissa, tiedetään siihen kirjoitetusta avaintägistä, missä asennossa avaimeen kuuluva venttiili kentällä on. Tällöin prosessipoikkeamat voidaan esimerkiksi koodata avaimiin erivärisin tägipohjin, jolloin silmäys avainkaappiin osoittaa ovatko kaikki venttiilit ns. oletusasennossa.

Myös järjestelmien lukitusmahdollisuudet - sekvenssit

Yksittäisten venttiilien operointien lisäksi Interlock-järjestelmä soveltuu myös venttiiliryhmien turvalukituksiin silloin, kun on tärkeää operoida tietyt venttiilit tarkalleen ennalta sovitussa järjestyksessä. Esimerkiksi TUKES on alkanut edellyttää, että säiliöissä, joissa on useampi varoventtiili, tulee varmistua siitä, ettei vahingossa kaikkia varolaitteita ole suljettuna yhtä aikaa.  Interlock lukkolaitteella tämä on helppo tehdä. Katso sekvenssiesimerkki.

Asennus olemassa oleviin venttiileihin

Interlock-turvalukitus sopii kaikkiin venttiilimalleihin - mukaanlukien toimilaiteohjatut venttiilit - ja nimelliskokoihin. Se on helppo asentaa myös jälkikäteen. Tässä tapauksessa asentajamme tulevat mitoittamaan vanhan venttiilin karapäämittatiedot, joiden perusteella tehdas valmistaa adapterikappaleen lukkolaitteen ja venttiilin väliin.

Asennustiimimme ovat käyneet tehtaan virallisen asennuskoulutuksen, joten Interlockien asennus ja viritys hoituu helposti.

Lisätietoa aiheesta INTERLOCK-TURVALUKKO webinaarista.

Konwell akatemian YouTube-videossa on myös esitelty erään sekvenssin toiminta "kenttäolosuhteissa".