Säiliöiden hengitysventtiilit kaasuille

Miksi säiliö tarvitsee yli-/alipaineventtiilin?

Erilaiset suuret tankit voitaisiin valmistaa niin vahvoiksi, että ne kestäisivät esimerkiksi ulkoilman muutoksista johtuvat lämpötila vaihtelut sekä pumppaus ja lastausvaiheessa syntyvät painevaihtelut, mutta se ei ole taloudellisesti järkevää. On edullisempaa asentaa säiliön päälle yli-/alipaineventtiili eli kansankielellä hengitysventtiili.
Vaikka toiminta on varoventiilin kaltainen, niin matalat, vain millibaarien asetuspaineet, tuovat näihin venttiilin oman omaleimaisuutensa.

Tämä päivänä ympäristöasiat ovat aivan oikeutetusti tärkeitä. Ja kun säiliössä on erilaisia kaasuja, niin olisi olennaisen tärkeää, että a) venttiili olisi mahdollisimman tiivis ja b) se ei aukeaisi liian aikasin.
Nyt ollaan Protegon tuotteiden ytimessä.

Tällä videolla kerromme, miksi Protegon säiliöventtiili on moninkertaisemmin tiiviimpi, kuin standardi edellyttää!

 Vennttilin tiiveys kilpailuetuna

Toisena kilpailuetuna PROTEGOn mallistossa on korkeanousuinen lautasrakenne, jonka ansiosta venttiili voidaan asettaa aukemaan vain 10% ennen kuin sen tulee olla täysin auki. Ns perinteisissä malleissa venttiili alkaa aueta jopa 40% ennen täyttä aukioloaan. Kun perinteisen venttiilin alkaessa jo puhaltamaan kaasuja ulkoilmaan, niin korkeanousuisen rakenteen ansiosta PROTEGO venttiili pysyy kiinni. Esimerkiksi käytettäessä typetystä, on tärkeää, ettei kallista typpikaasua ajeta turhaan ulkoilmaan.
Mm. tästä ja ylipäätään hengitysventtiileistä voit katsoa tästä videosta.

Sekä hieman seikkaperäisemmin webinaarissamme Säiliöiden hengitysventtiilit.

Mikäli kyseessä ovat erittäin kylmat väliaineet, esimerkiksi kryogeenit, niin suosittelemme pilottiohjatun yli-/alipaineventtiilin käyttöä.

Myös kalvotoiminen  hengitysventtiili on eriomainen ratkaisu tahmaaville väliaineille, kuten stryreeni.

Hengitysventtiilit voidaan varustaa myös integroidulla liekinestimellä.

Tämä on siksi tärkeää muistaa, sillä ylipaineventtiili ei suojaa säiliötä liekiltä. Teimme Protegon testikentällä testin, missä hengitysventtiili puhalsi syttymäherkkää kaasua ulos, sytytimme seoksen...
Katso kuinka kävi.

Pienempien ali-ja alipaineventtiilien osalta meillä on oma tuotesivu.

Huolettavuus hankintakriteerinä

Kolmanneksi hankintakriteeriksi haluamme nostaa venttiilin huollettavuuden, sillä laitteet sijaitsevat yleensä säiliöiden katolla ja on tärkeää, että huolto onnistuu nopeasti sekä luotettavasti.

Palveluportofolioomme kuuluu myös näiden laitteiden vuositarkastukset asiakkaan luona, sekä huollot.