Metallitiivisteiset palloventtiilit kaasuille ja polttoaineille

Metallitiivisteellä varustetut palloventtiilit soveltuvat lähes +800⁰C käyttölämpötiloille.

PENTA Valvesin venttiileissä noudatetaan yleisesti Fire Safe EN ISO 10497 – API607 V testivaatimuksia.

Antistaattisuus puolestaan noudattaa normia BS 5146 ja TA-Luft TÛV:in mukaan.

Pienet kokoluokat on useimmiten kelluvarakenteisia ja suuret kokoluokat tuetulla pallon rakenteella (trunnion). Toisaalta joissakin tilanteissa myös pienissä kokoluokissa on tarpeen valita ”trunnion” esim kovilla virtausnopeuksilla.

2-tie sulkuventtiileiden lisäksi toimitamme myös 3-tie jakoventtiileitä. Tiivistevaihtoehtoja on erilaisia esim. PENTAFITE, stelliitti, ym

3-tieventtiileitä on ohjemassamme L- ja T-pallolla kun kysymyksessä 90⁰ kääntyvä venttiili.

Ohjelmastamme löytyy sellaisten valmistajien venttiileitä kuin OMB Spa ja PENTA Valves.

Palloventtiili liikutettavalla tiivisteellä

Armatury Groupin (AG) metallitiivistepalloventtiili liikutettavalla tiivisteellä (ks. esite) kokoluokkiin DN 200 – 1400 on rakenteeltaan tuettu.Se sopii erittäin hyvin kuluttaville tai pienimolekyylisille väliaineille, koska pallo ja tiiviste eivät liiku toisiaan vasten. Avattaessa pallo ja tiiviste irtoavat toisistaan lineaarisesti, ennen kuin pallo kääntyy - suljettaessa tapahtuu päinvastaisesti. Tiivistepinnan ohjaus tapahtuu toimilaitteella.

Tiiviste vedetään irti pallosta ennen operointia, jolloin minimoidaan kuluminen ja operointimomentti. Venttiilin sulkeuduttua tiiviste puristetaan palloa vasten. Tiivistysvoima ei riipu paine-erosta, joten venttiili saavuttaa täyden tiiveyden myös erittäin matalilla paine-eroilla.

Venttiili on erinomainen kuiville ja hankalasti tiivistyville kaasuille, koska tiivisteen ja pallon ei tarvitse liukua vastakkain ja tiivistysvoima on aina suuri.