"Paras käymäni koulutus"
Näin tyhjentävästi eräs lokakuussa LABRA-koulutuksessamme käynyt henkilö arvoi tyytyväisyyskyselyn avoimessa palautteessa. Muutenkin palaute oli kouluttajien korviin varsin myötäkarvaista.

Jo tyytyväisyyskyselyn vastausprosentti 72 oli varsin mairitteleva (osallistujia 21). Huikeinta kuitenkin se, että kouluarvosanalla yleisarvosanaksi annettiin kokonaisuudesta huikea 9,42. Ja koulutus kesti sentään kolme tiukkaa ja pitkää päivää.

"Hyvät ja asialliset kouluttajat, jotka omalla toiminnallaan ylläpitivät kurssin mielenkiintoa aina alkumetreistä loppuun asti. Todella isot pisteet ukoille, jatkakaa samaan malliin!" kiteytti eräs vastaaja tälle taustaksi.

"Opetus oli mukaansa tempaisevaa ja hyvällä huumorilla höystetty" täydensi toinen.

Toisaalta niinhän se on, että kurssilaiset ovat itse suuressa roolissa. Positiivisena nähtiin tarpeeksi pitkä koulutus, missä kerittiin ryhmäytä ja huomata, että höyry on samanlaista jokapuolella. Samoin pidettiin positiivisena, että osallistujat olivat paitsi eri tehtailta, mutta myös erilaista työtehtävistä.

"Suurin käytännön tieto tuntui olevan juuri käyttöpuolen porukalla ja oli mielenkiintoista kuulla heidän kommenttejaan, koska sieltä se raaka palaute lopulta aina tulee meille" antoi tunnustusta eräs suunnittelija.

Samalla oli mukava nähdä kuinka aiempien palautteiden perusteella tehdyt toimenpiteet ovat vaikuttaneet. Kun esimerkiksi haastavasta ryhmätyöosiosta annettiin konkreettisia parannusehdotuksia, niin toimenpiteiden myötä nse nousi yhdeksi suosituimmista osioista.

"Aiheen tehtävä oli sopivan haastava ja auttoi osaltaan sisäistämään paremmin aiemmin opittuja kurssin asioita" tiivistettiin eräässä vastauksessa.

Vastaavasti parannusehdotuksia saatiin tälläkin kertaa, mikä on hyvä sillä eihän tuo keskiarvo kuitenkaan ollut kuin ysi puoli :) Parempaan pitää aina pyrkiä.

 

Mutta toisaalta erityisen tyytyväisiä voidaan olla, että vastaajista 93,3% tulee suosittelemaan koulutusta kollegoilleen onassa yrityksessään. Toisin sanoen ilmoittautuminen kevään kursseille on alkanut.