Konwellin kaasulaitevalikoima kattaa nyt lähes kaiken
Uusi polttoaine- ja energiakaasulaitteiden portfoliomme on julkaistu verkkosivuillamme. Valikoimaa laajennetaan vielä syksyn mittaan.

Paineensäädin kaasulaitteille

Alati laajeneva osaaminen

Konwellilla on vuosikymmenten kattava tuntemus erilaisista venttiilityypeistä. Tämän lisäksi olemme jo usean vuoden ajan kasvattaneet portfoliotamme kaasu- ja polttoainelaitteiden saralla. Tärkeät puuttuvat palaset saatiin loksahtamaan paikalleen, kun Konwell hankki Kaasulaite Lennart Wikström Oy:n sekä Fingas Oy:n liiketoiminnat.

Vuosikymmenten kokemuksen alalta kartuttanut Lennart Wikström toi mukanaan muun muassa höyrystimet, paineensäätimet, virtausmittarit sekä muut mittauslaitteet. Fingasilta Konwellille siirtynyt yrittäjä Antero Kaavi taas laajensi tarjontaamme erityisesti kaasupuhallinten ja lämmityslaitteiden osalta. Anterolla on kymmenisen vuotta kokemusta alalta.

Laitteet ja ratkaisut lähes kaikkiin kaasutarpeisiin

Viimeisimpien päämiesten lisäämisen jälkeen Konwellin varastosta löytyvät laitteet lähes kaikkiin polttoaine- ja energiakaasutarpeisiin. Portfolioon kuuluvat muun muassa:

 • eri venttiilityypit
 • virtausmittarit
 • pinnanmittauslaitteet
 • paineen ja lämpötilan mittaus
 • suodattimet
 • säteily- ja ilmalämmittimet
 • kaasupuhaltimet
 • höyrystimet
 • tankkauslaitteet
 • säiliöt
 • ja paljon muuta

Valikoimaan voi tutustua Polttoaineratkaisut ja energiakaasut -sivuilla, jossa tuotteet on jaettu kategorioihin eri polttoaineiden mukaan.

Mille on kysyntää juuri nyt?

Kevään kohokohtia oli loppuunmyyty LIEKKI-koulutus. Osallistujilta saadun positiivisen palauutteen saattelemana olemme jo alkaneet valmistella seuraavan vuoden koulutusta. Kyseessä on kaasu- ja polttoainejärjestelmiin keskittyvä kahden päivän tehokurssi, jossa Konwellin asiantuntijat jakavat laajasti tietoa polttoainevirtojen hallinnasta, eri aineiden erityisominaisuuksista sekä onnistuneiden laitevalintojen tekemisen periaatteista.

Arkeen palaamisen jälkeen onkin jatkettu niitä omia perushommia, eli oikeanlaisten laitteiden toimittamista asiakkaille.

Tämän hetken kuuminta tavaraa tuntuvat olevan virtausmittarit sekä määrämuuntimet, joista tulee kyselyitä tasaiseen tahtiin. Toimitusajat ovat viikon tai parin luokkaa, joten kannattaa hieman ennakoida, kun omia mittareita on tarkoitus uusia.

Uutuuksista lämmittimet kiinnostavat

Uutuutena Konwellin valikoimaan tulleet kaasulämmittimet ja -puhaltimet ovat osoittautuneet myös varsin suosituiksi. Niillä lämmitetään sekä työtiloja että eri prosesseja.

Suurien teollisuustilojen lämmitykseen käytetään usein tuloilmalämmittimiä, kun taas ahtaampiin tiloihin voi valikoitua kiertoilmalämmitin. Säteilylämmittimet ovat monipuolisia ja soveltuvat sekä suurten tilojen lämmittämiseen, kohdelämmittimiksi että prosessilämmittimiksi. Säteilijöitä on toimitettu mm. asfaltinmuokkaus-, teräksenlämpökäsittely- ja kalansavustusprosesseihin.

Joitain yleistyksiä voidaan siis tehdä, mutta sopivan lämmittimen valinta määräytyy aina kunkin kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Mikäli suunnittelee tekevänsä uudistuksia syksyn lämmityskautta ajatellen, kannattaa toimia jo hyvissä ajoin lämpimien säiden aikaan. Näin varmistetaan lämmityksen toimivuus, kun sille tulee tarvetta. Tyypilliset toimitusajat voivat olla muutamia viikkoja.

Tulevaisuudessa lisää vety-, LNG- ja kryolaitteita

Seuraava selkeä aluevaltaus ovat LNG-, vety- ja kryokäyttöön soveltuvat laitteet. Sopivia tuotteita löytyy jo tarjonnastamme, mutta tarkoituksena on laajentaa valikoimaa kattamaan kaikki keskeiset putkistoratkaisut ja muut kryotarpeet.

Vety on herkästi vuotavaa ja syttyvää ainetta, joten sille sopivissa laitteissa keskeistä on erinomainen tiiveys. Vedyn lisäksi projekteihin liittyy yleensä myös muita väliaineita ja niille tarvittavia laitteita. Runsaan kokemuksemme ansiosta pystymme toimimaan projekteissa kokonaisvaltaisena laitetoimittajana ja suunnittelun tukena. Ensimmäiset vetyprojektit olemme saaneetkin jo viritteille.

Kryoaineille – kuten LNG:lle – tarvitaan äärimmäistä kylmyyttä kestäviä materiaaleja ja suunnittelua. Uusia laitevalmistajia kartoittaessamme kiinnitämme aina erityistä huomiota tuotteiden laatuun. Periaatteemme on ollut yrityksen alkuajoista asti, että menemme laatu edellä. Halvimman hankintahinnan sijaan tärkeämpää ovat laatu ja elinkaarikustannus. Loppuvuoden aikana pääsemme toivon mukaan lisäämään vielä loputkin suunnittelemamme tuotteet kryoventtiilien ja -laitteiden portfolioomme.

Mainittakoon lopuksi, että toimimme Suomen lisäksi vahvasti Baltian maissa. Virossa ja Latviassa sijaitseville toimipisteille on suunnitteilla uusi sisartoimisto Liettuaan. Pystymme tukemaan näitä toimintoja Suomen päästä hyvin muun muassa suunnittelun osalta.

Kesällä käytettävissänne

Entä mitä muuta kuin venttiileitä ja virtausmittareita kaasujengimme kesään kuuluu? Lyhyestä virsi kaunis: Lennart aikoo kierrellä autolla Norjassa vuonojen ja jäätikkökävelyjen merkeissä, Jari nostaa purjeet kotimaan vesillä ja Anteroa odottaa aitan rakennus mökkimaisemissa. Sen verran järjestelmällisiä toki olemme, että aina on joku vastaamassa puhelimeen.

Yhteyshenkilö

Jari Ruotsalainen
Myyntipäällikkö, energiakaasut