Konwell liittyi Hydrogen Cluster Finlandin jäseneksi
Tavoitteena on tehdä yhteisvoimin Suomesta Euroopan johtava vetymaa.

Hydrogen Cluster Finland eli Suomen vetyklusteri

Olemme liittyneet Suomen vetyklusteriin eli Hydrogen Cluster Finlandiin. Mukana on tällä hetkellä reilut 60 jäsenyritystä, jotka toimivat tavalla tai toisella vedyn parissa: tuotantoa, kuljetusta, käsittelyä.

Me tuomme vetypöytään vankan venttiilituntemuksemme, josta on hyötyä erilaisten projektien suunnittelussa ja toteutuksessa. Vetyventtiilit ja muut putkistovarusteet tulevat olemaan tärkeä osa tulevaisuuden kehitystä.

Vetyklusteri pyrkii edistämään vedyn tuotantoa ja käyttöä esim. positiivisen lainsäädännön kautta. Toinen uusi kehityssuunta olisivat "vetylaaksot" eli vedyn kanssa työskentelevien yritysten keskittymät, mikä johtaisi yritysten tehokkaampaan yhteistyöhön.

Yhteistyötä tarvitaan, jotta Suomi saisi vetybuumin parhaat hyödyt. Nyt on hieno mahdollisuus nousta vetysiirtymässä voittajien joukkoon.

Laajeneva vetyratkaisujen tarjontamme

Olemme iloisia myös siitä, että vetymuutos näkyy jo selkeästi päämiestemme tuotetarjonnassa. Monet heistä valmistavat ja/tai kehittävät vedylle sopivia venttiileitä ja muita ratkaisuja. Osa tuotteista sopii suoraan vedylle ja osa tietyn vahvuisille vetyseoksille.

Vedyn kanssa käytettävissä putkistoratkaisuissa kiinnitetään erityistä huomiota tiiveyteen ja kylmäkestävyyteen.

Tällä hetkellä valikoimamme kattaa muun muassa:

  • venttiileitä (mm. sulku-, säätö- ja takaiskuventtiileitä)
  • virtausmittareita
  • paineensäätimiä
  • suodattimia
  • ja muita varusteita

Vedyn lisäksi projekteihin liittyy yleensä muitakin väliaineita ja niille tarvittavia laitteita. Kokemuksemme ansiosta pystymme toimimaan projekteissa myös suunnittelun tukena.

Voit tiedustella lisää vetyratkaisuistamme alla olevalta yhteyshenkilöltämme.

Yhteyshenkilö

Antero Kaavi
Asiantuntija, neste- ja maakaasujärjestelmät